Ik was er kampioen in om op alles ja te zeggen


Als klein kind deed ik er alles aan om erbij te horen. Met alle winden waaide ik mee. Ik maakte me klein, paste me aan en maakte het anderen naar de zin. Mijn angst, verwarring, verontwaardiging en verdriet stopte ik ver weg.

In mijn loopbaan, zei ik ja tegen alles wat op mijn pad kwam. Daarmee creëerde ik kansen. Door op alles ja te zeggen, vroeg ik me niet af of het, op welke manier dan ook, goed voor me was. Ik deed daardoor ook dingen die ik niet wilde en in banen kwam ik niet altijd even goed uit de verf. Tot na twee jaarcontracten mijn dienstverband plotseling stopte. Na de eerste schok, ben ik gaan netwerken. Banen en opdrachten dienden zich aan, wat mij bevrijdde en een positieve boost gaf.

Alsnog werd ik gevraagd te blijven. Daarop heb ik mijn beste ja ooit gezegd: ja tegen mezelf! Ik wilde mezelf niet langer verliezenIk wilde het zelf doen, op mijn eigen manier. In werk dat ik het liefste doe. Ik ging staan. Staan vanuit mezelf. Staan voor mijn waarde. Bakkers Advies was ontstaan.

Zo is het nu met me

Ik volgde opleidingen en trainingen. Ook liet ik me coachen. Ik doe wat goed is voor mij. Zet moedige stappen, ook als ik bang ben. Omdat ik voel dat iets anders belangrijker is dan mijn angst. Omdat ik weet welke vrouw ik wil zijn om te doen wat ik het liefste doe: loopbaancoach zijn voor ambitieuze vrouwen.

Ik heb me ontwikkeld en ben gegroeid. Telkens leer ik weer iets nieuws en vandaag weet ik weer meer dan gisteren. Speelsheid en plezier zijn weer terug in mijn leven.  Ik leef mijn droom en droom niet meer van een beter leven, want mijn leven is veel beter geworden.


Typisch Marjan 

Anders kijken naar hetzelfde

Nieuwe ingangen vinden

Praktisch met diepgang

Prikkelend, duidelijk en direct

Sprankelend en speels

Intense en vurige Schorpioen

Mijn visie op staan vanuit jezelf

Qua werk ben je je oude pad ontgroeit. Het werk past niet meer bij je. Toch blijf je het doen, omdat je denkt dat je het moet willen. Inmiddels wringt dat. Tijd dus om de bezem door je loopbaan te halen. Door te stoppen met dingen die niet meer voor je werken, die jou tegenhouden om je te ontwikkelen en groter te dromen.

Strookt wie je nu bent met de vrouw die je moet zijn voor die droomcarrière? Jij bent de spil in jouw loopbaan. Jij bent zo veel meer waard. Voel wat je diepste verlangens zijn. Kies jouw droombaan. Overwin je angst voor het onbekende met daden. Verzilver je waarde en krijg het salaris wat past bij de nieuwe jij.

Is dit eng? Ja, toch is het is lang niet zo erg als je over 10 jaar afvragen, wat zou er zijn gebeurd als je nu had ontdekt wie je moet zijn om die droombaan te manifesteren

Wat je van me moet weten is dat:

● Ik gruw van gefriemel aan plastic zakjes en verpakkingen

● Het kijken naar de TV-show van Ivo Niehe mijn guilty pleasure is

Ik geen tijd maak om een consumentengidsen door te ploegen bij een nieuwe aankoop

● Ik veel schoenen, tassen en sierraden heb, omdat die zich niets aantrekken van mijn gewicht

● Ik een documentaire wil maken over schubdieren in Afrika

● Ik graag meezing met ABBA, Boney M en de Bee Gees

● Je me voor aardbeien ’s nachts wakker mag maken

De kinderen van mijn partner mij Margan en Malle Jan noemen

> 21 jaar ervaring

> 1000 anderen gingen jou voor

Wat anderen hebben ervaren met Marjan

Debby Decker

Eigenaar Terra Nova

Mijn grootste probleem was dat ik geen idee had welke richting ik op wilde gaan wat werk betreft. Waar lag mijn focus, passie en wat wilde ik nou eigenlijk?

Het grootste leermoment was voor mij het kaartenspel met beroepen, waarbij ik helder inzag waar mijn interesse lagen en waar ik blij van werd. Door er met jou over te praten, liet je me zien waar ik me meer op kon focussen en waar mijn talenten lagen. Jij was goed in luisteren, liet mij het meeste praten en af en toe gaf je me een aanwijzing. Ik beveel jou aan anderen aan, juist omdat je goed luistert en je de rust geeft om jezelf te mogen en kunnen zijn. Met de juiste inzichten breng je anderen weer op het goede pad.

Kortom, je bent iemand, in ieder geval voor mij, die de juiste sturing gaf en niet de oplossing aandroeg. Daardoor kon ik zelf al het antwoord geven. Dat maakt je tot een geweldige coach.

Cathelijne Meijer-Koning 

Officemanager bij Frank:raak

Toen ik bij Marjan kwam was mijn vraag welke functies zijn er nou eigenlijk die passen bij mijn wensen van nu. Door middel van beroepen kaartjes liet ze mij op een eenvoudige manier inzien welke functies dit zouden kunnen zijn en of ik hiervoor al de nodige compensaties voor had of dat ik hier aandacht/scholing oid voor nodig had. Door dit duidelijk te hebben heeft ze mij er toe aangezet om vol vertrouwen in mezelf weer te gaan solliciteren, met als resultaat dat ik na drie maanden een baan gevonden heb!

Marjan geeft je handvatten om het beste in jezelf naar boven te halen en dit ook te laten zien in je sollicitaties waardoor je vol zelfvertrouwen solliciteert.


>